Marco Wirtz

Advocaat

E-mail: m.wirtz@euregio.law

Marco Wirtz is voornamelijk actief in het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Daarnaast bemant hij vanwege zijn Nederlandse roots onze Dutch Desk, waarbij hij Nederlandse ondernemingen bijstaat inzake grensoverschrijdende aangelegenheden, zoals tewerkstelling, incasso, handelsovereenkomsten en juridische procedures. Marco ondersteunt Nederlandse bedrijven ook regelmatig bij de oprichting van een bijkantoor of dochtervennootschap in België.

Marco behaalde zijn Master in het Europees Recht aan de Universiteit Maastricht in 2011, waarna hij is afgestudeerd als Master in de Rechten (Universiteit Hasselt, 2012). Tijdens zijn studie aan de Universiteit Maastricht van 2007 tot 2011 heeft Marco ook de fundamenten van het Nederlands rechtssysteem leren kennen. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas bij het adviseren van Nederlands cliënteel. Door zijn kennis van het Nederlands rechtsstelsel is hij immers bij uitstek in staat aan Nederlandse ondernemingen de verschillen met het Belgisch recht te verduidelijken.

Marco was meerdere jaren verbonden aan de Universiteit Maastricht als docent en onderwees het Europees contractenrecht aan de Universiteit Hasselt. Daarnaast trad hij ook op als arbiter en is hij auteur van een bijdrage in het naslagwerk Duiding Internationaal Privaatrecht (Larcier, 2014).

Marco adviseert onze cliënten in het Nederlands, Duits en Engels.

Marco is verbonden aan de balie van Limburg sinds 2012 en is medeoprichter van het kantoor.

Neem contact op
Marco Wirtz | Euregio Law & Tax