Ondernemingsrecht

Alle publicaties

Wanneer u als onderneming actief bent in België, wordt u soms – helaas – geconfronteerd met zakenpartners of klanten die hun …

Op 20 maart 2022 heeft de Belgische wetgever een wet ingevoerd waarmee het consumentenrecht gemoderniseerd wordt. Het betreft een omzetting van …

Inmiddels is het concept van crowdfunding als alternatieve-financieringsmethode ingeburgerd in onze maatschappij. Via Kickstarter (het meest gekende crowdfundingplatform ter wereld) halen …

Op 21 maart 2019 keurde de Belgische wetgever een wetsvoorstel goed dat oneerlijke marktpraktijken, misbruik van economische afhankelijkheid en het gebruik …

Door grote online platforms zoals Amazon, Zalando, Booking.com of Google Play zijn online marktplaatsen, appstores en reserveringssites niet meer weg te …

Indien u als ondernemer nieuwe klanten wenst aan te spreken, kan u beroep doen op een handelsagent. Deze zal op zelfstandige …

Vaak worden eindproducten (bv. machines) geproduceerd met onderdelen die worden geleverd door een buitenlandse leverancier. Dergelijke leveranciers voorzien hun algemene voorwaarden …

Tegenwoordig beperkt een onderneming haar activiteiten niet meer tot het grondgebied van één land, maar richt zij zich ook op cliënteel …

Als grensoverschrijdend ondernemer komt u wel eens in aanraking met buitenlandse klanten die uw facturen niet betalen. Indien de factuur niet …

Via een exoneratiebeding kan u uw aansprakelijkheid in een overeenkomst of in algemene voorwaarden beperken of zelfs uitsluiten. U dient daarbij …

Iedere onderneming dient de dag van vandaag aanwezig te zijn in de digitale wereld. Velen beschikken dan ook over een eigen …

Een verwittigd man is er twee waard. Dat moet de wetgever gedacht hebben bij het opstellen van de regels die gelden …

Een klassieke clausule in menig overeenkomst is het concurrentiebeding. Denk aan een licentie- of distributieovereenkomst, een overdracht van aandelen of ook …

Ondernemingsrecht Archieven | Euregio Law & Tax